Britanska policija biće prisutna na Svetskom prvenstvu u Kataru

Uloga snaga reda sa ostrva jeste da rade kao tampon zona između navijača i domaćina, odnosno njihovih propisa

03.11.2022. 10:31
  • Podeli:
mundijal_katar - reuters-1667375852167.webp Foto: Reuters

Pripadnici britanske policije pomagaće organizatorima Svetskog prvenstva u Kataru. Njihov zadatak je da budu "tampon zona" i "tumači kulture" između navijača i lokalnih organa reda. 

Vest je za BBC potvrdio i visoki zvaničnik policije Mark Robertson.

“Osnovni cilj je da sprečimo nesporazume do kojih može da dođe u situacijama u kojima navijači sasvim nenamerno mogu nekoga da uvrede“, rekao je Robertson za BBC.

Do nenamernih uvreda i nesporazuma najlakše dolazi zbog konzumiranja alkohola. Navijači i sa alkoholom i bez njega umeju da se "provode" skidanjem, mahanje zastavama, čarkama, pa i tučama... zapravo sve ono što prati boravak većeg broja navijača na jednom mestu.

Britanska delegacija u Kataru brojaće 15 policijaca koji bi trebalo da budu “tampon zona“ između navijača i policije Katara.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra i traje do 18. decembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()