Bura se nastavlja: Novi Pazar traži hitne promene u Fudbalskom savezu

Zahtevaju hitnu reakciju nadležnih

26.06.2024. 23:10
  • Podeli:
FK Novi Pazar @FKNoviPazarOff-654e80d8b29aa.webp Foto: X@FKNoviPazarOff

Fudbalska reprezentacija Srbije nije ispunila očekivanje navijača na Evropskom prvenstvu, završila je učešće u grupnoj fazi. 

Složni su svi da je vreme za promene u samom Savezu, a glas je digao i Novi Pazar koji se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.

“FK Novi Pazar traži hitno sazivanje Skupštine FSS na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo naše fudbalske asocijacije. Potpuni fijasko, ravan blamaži, mora poslužiti za resetovanje i dovođenje novih ljudi za novo vreme u FSS. Više od nemačke bruke moglo bi da zaboli samo zabijanje glave u pesak i relativizovanje rezultatskog neuspeha.

Odlazak selektora Dragana Stojkovića je neminovnost i hitna potreba. Međutim, Stojković jeste glavni, ali ne i jedini krivac za stanje u našem fudbalu. Krovna fudbalska organizacija je staromodna i zakržljala, dovoljna samoj sebi, bez inicijative, vizije i kredibiliteta. Nema jake reprezentacije bez organizovanih domaćih klubova, nema jakih klubova bez regularnog prvenstva. To mogu da obezbede samo novi ljudi.
FK Novi Pazar poziva i druge klubove da svi zajedno uzmemo učešće u predlaganju mera za kreiranje zdravog i kompetativnog fudbalskog ambijenta. Mi ne smemo više ostati nemi posmatrači i puki objekat u donošenju važnih odluka. Ako i dalje ćutimo, svi postajemo saučesnici u daljem propadanju srpskog fudbala”, stoji u saopštenju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()