Pojačanje na Marakani: Reprezentativac Južne Koreje Jung Vu Seol potpisao za Zvezdu

Seol je zadužio dres sa brojem 66, dok "šestica" ide u vlasništvo In Bom Hvanga

29.06.2024. 17:40
  • Podeli:
Jung Vu Seol - 29 jun 2024 - fk crvena zvezda-66802ac7d4a49.webp Foto: FK Crvena zvezda

Reprezentativac Južne Koreje Jung Vu Seol novi je fudbaler Crvene zvezde, saopštio je danas beogradski klub. Seol (25) je sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor na tri plus jednu godinu. On je do sada nastupao za Ulsan, a igra na poziciji levog beka. 

Seol je zadužio dres sa brojem 66, dok "šestica" ide u vlasništvo In Bom Hvanga.

"Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača. Hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima", rekao je Seol, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

"Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona", istakao je Seol.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da Seol igra na poziciji levog beka.

"Potpisali smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Koreje. Nastupa na poziciji levog beka što je deficitarno mesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba", rekao je Mrkela.

On je istakao da su očekivanja Crvene zvezde uvek veoma visoka.

"Stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Koreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola", istakao je Mrkela.

Seol je rođen 5. decembra 1998. godine, a standardni je reprezentativac Južne Koreje. On je za Ulsan odigrao 156 utakmica i postigao je osam golova. 

Seol je 2021. proglašen za najboljeg mladog igrača Lige Južne Koreje. On je 2022. bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()