Reakcija posle terorističkog napada u Beogradu: Podignut stepen bezbednosti u Republici Srpskoj

Naložen je niz preventivnih mera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama

29.06.2024. 18:16
  • Podeli:
napad na žandarma ispred ambasade izraela u beogradu, miloš žujović - 29 jun 2024 - foto TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ (3)-66800d156926f.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je danas mere bezbednosti na području RS, posebno na javnim mestima, posle, kako se navodi, današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije Srbije, preneli su banjalučki mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije, saopšteno je iz MUP-a Srpske, prenela je RTRS.

Kako se dodaje, iako nema neposredne pretnje od sličnog napada u Republici Srpskoj, naložen je niz preventivnih mera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama, u smislu razmene operativnih informacija. 

U saopštenju se takođe navodi da je stanje bezbednosti na području RS zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali se apeluje da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()