Ćavijev predlog propao: Igrači izglasali novog kapitena Barselone

Malo je igrao, ali je dobio većinu

10.07.2023. 13:50
  • Podeli:
sergi roberto - reuters-641844f6c5c3f.webp Foto: Reuters

Serđi Roberto novi je kapiten fudbalera Barselone, saopštio je klub na zvaničnim društvenim mrežama.

Uprkos činjenici da je u prošlom šampionatu odigrao samo 23 od 38 utakmica, igrači i članovi stručnog štaba su izglasali 31-godišnjeg igrača za kapitena. Trener Barselone Ćavi Ernandez je prihvatio glas većine, ikao je ranije predložio da bi traku mogao da nosi Usman Dembele.

Iskusni vezista, koji može da pokriva i bekovske pozicije, dete je Barselone i u klubu je od 2009. godine, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2010/11. Robertov zamenik biće golman Mark Andre ter Štegen

Barselona je danas počela pripreme za novu sezonu u koju ulazi sa potpuno renoviranim timom. Klub su već napustili dugogodišnji članovi Serhio Buskets i Đordi Alba, a ekipu su za sad pojačali Ilkaj Gindogan, Injigo Martinez i Mikajil Faje. Očekuje se još promena u sastavu do kraja prelaznog roka.

Klub će veći deo priprema sprovesti u Sjedinjenim Američkim Državama, gde će odigrati četiri pripremne utakmice, redom protiv Juventusa, Arsenala, Reala i Milana. 

Šampioni Španije će odbranu titule u La Ligi početi 13. avgusta na gostovanju Hetafeu

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()