Ćavijeva poruka za novog trenera Barselone: Mora da se naoruža strpljenjem

Katalonski klub je sezonu završio na drugom mestu na tabeli sa 10 manje Reala

27.05.2024. 11:08
  • Podeli:
Čavi Ernandez_Expa Pixsell-1664706593508.webp Foto: Expa / Pixsell

Ćavi Ernandez je bio na klupi Barselone devet meseci. Zanimljivo je da ga je u tom periodu predsednik kluba Đoan Laporta ubedio da produži ugovor, da se povuče sa klupe na kraju sezone, da oprosti klubu dugovanja kada to uradi i potom da se predomisli, sve samo da bi ga sam otpustio dve nedelje kasnije i podsetio da je obećao da neće tražiti zaostala dugovanja.

"Želeo bih da poručim novom treneru da se spremi na patnju, kao i da mora da se naoruža strpljenjem. Situacija u klubu je veoma komplikovana, izjavio je dosadašnji trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez.

Barselona je sinoć u gostima pobedila Sevilju rezultatom 2:1 u meču poslednjeg, 38. kola La Lige. Katalonski klub je sezonu završio na drugom mestu na tabeli sa 10 manje od prvoplasiranog Reala.

FOTO: AP PHOTO/JOAN MONFORT

Rukovodstvo Barselone je pre tri dana saopštilo da će Ćavi da napusti katalonski klub na kraju sezone.

On se po završetku meča sa Seviljom pozdravio sa igračima i navijačima Barselone.

"Jedino što novog trenera može da spasi su pobede. Da li sam opušten? Ne. Želeo sam na kraju da ostanem, ali mi je rečeno da ne mogu. Nekako od prvog dana svaka moja reč izazove zemljotres i nije mi jasno zbog čega je tako", rekao je Ćavi na konferenciji za medije.

Španski mediji podsećaju da je Ćavi dobio otkaz pošto je izjavio da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Navijači moraju da znaju da je ekonomska situacija u klubu teška. Bila bi mi najveća čast da se vratim u klub jednog dana. Odlazim pun ljubavi koju sam dobio od naših navijača i taj osećaj me čini ponosnim", dodao je Ćavi.

Novi trener Barselone bi trebalo da bude Hansi Flik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()