Čeferin o Ćiru Blaževiću: Jedan od najvećih trenera koje smo imali

Koliko je Ćiro bio poštovan i voljen ne može se rečima opisati, napisao je predsednik UEFA

09.02.2023. 14:18
  • Podeli:
Aleksander Čeferin-1667936775205.webp Foto: Profimedia

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin uputio je pismo HNS i izrazio saučešće povodom smrti legendarnog fudbalskog trenera i sportskog radnika Miroslava Ćira Blaževića.

Pismo prenosimo u celosti:

"Poštovani predsedniče Kustiću, dragi Marijane,

Duboko nas je pogodila vest o smrti našeg Ćira Blaževića, oca modernog hrvatskog fudbala i jednog od najvećih trenera koje je naša igra imala.

Ćirova ostavština nadilazi bilo koji trofej ili pobedu, kojih je bilo mnogo u dugoj karijeri, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Švajcarskoj. Seže čak i dalje od legendarne bronzanih hrvatskih fudbalera na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., kad su popularni dresovi s kvadratićima postali modni i fudbalski trend koji i danas neumorno blista punim sjajem.

Uspesi na terenu obezbedili su mu mesto u istoriji fudbala, a autentičnost, harizma i jedinstveni smisao za humor doneli su mu kultni status kakav samo istinske legende fudbala zaslužuju.

Dubina tuge može da se meri samo dubinom ljubavi koju pokušava nadoknaditi, a koliko je Ćiro bio poštovan i voljen ne može se rečima opisati. Uostalom, malo ko doživi takvu čast da ga zovu “trenerom svih trenera”.

U ime UEFA i svoje lično, dopustite mi da izrazim iskreno saučešće povodom vašeg gubitka. S poštovanjem,

Aleksander Čeferin".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()