Čeferin pomalo ironičan na stavove Reala i Barselone: Smejem se

Nadam se da će imati divno takmičenje sa samo dva kluba, kaže prvi čovek UEFA

21.12.2023. 17:00
  • Podeli:
Aleksander Čeferin-1667936775205.webp Foto: Profimedia

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, izjavio je da nije siguran da Barselona i Real Madrid znaju šta rade u vezi sa Superligom, navodeći da fudbal nije na prodaju.

Sud pravde Evropske unije saopštio je da su Evropska fudbalska unija (UEFA) i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zloupotrebile dominantan položaj, blokirajući pretnjom sankcijama stvaranje alternativnog turnira, Superlige, prenosi Rojters.

Evropsku Superligu zatvorenog tipa u aprilu 2021. pokušalo je da osnuje 12 klubova, ali je taj plan propao za 48 sati. Od projekta još nisu odustali Real Madrid i Barselona.

"Mogu da prave šta im je volja. Nadam se da će imati divno takmičenje sa samo dva kluba. Smejem se. Ovaj sistem koji su predstavili je čak i bliži onom koji je prezentovan 2021. godine i koji je odbačen od strane svih u fudbalu", istakao je Čeferin, prenosi Skajsport.

Dodaje da je odluka suda u osnovi pozitivna i da ne implicira mogućnost osnivanja spornog takmičenja.

"Odluku vidimo kao priliku da poboljšamo neka pravila. Fudbal ostaje ujedinjen i otuda sve zainteresovane strane govore zajednički. Postoji jak kontrast između saopštenja Evropskog suda i same presude. Presuda je stvarno pozitivna. Nisam siguran da Real i Barselona znaju šta rade. Fudbal nije na prodaju", zaključio je Čeferin.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()