Čelzi ostao bez trenera: Četiri imena u opticaju za novog vođu tima

Plavci uručili otkaz menadžeru Grejemu Poteru

03.04.2023. 10:08
  • Podeli:
Grejem Poter_Ian Walton AP Tanjug-6429d4b6e9138.webp Foto: Ian Walton / AP / Tanjug

Uprava fudbalskog kluba Čelzi otpustila je trenera Grejema Potera zbog loših rezultata.

Poter je 8. septembra preuzeo Plavce i potpisao petogodišnji ugovor, a ekipu je napustio posle sedam pobeda u 22 utakmice u Premijer ligi.

On odlazi posle poraza od Aston Vile 0:2 u subotu na domaćem terenu, posle kojeg je Čelzi 11. na tabeli sa 12 bodova manje od Mančester junajteda na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona.

Poter je ukupno predvodio Plavce u 31 utakmici u svim takmičenjima i ostvario 12 pobeda, imao osam remija i 11 poraza.

Ekipu će privremeno predvoditi Bruno Saltor, a debitovaće već u utorak u utakmici protiv Liverpula.

Londonski tim će ovog meseca igrati u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Real Madrida.

Vlasnici Plavaca zahvalili su Poteru na doprinosu klubu, rekavši da ga izuzetno poštuju, da je radio profesionalno i da su svi razočarani ovakvim ishodom.

"Zajedno sa našim neverovatnim navijačima, svi ćemo podržati Bruna i ekipu dok se koncentrišemo na ostatak sezone. Ostalo nam je još 10 utakmica u Premijer ligi i četvrtfinale Lige šampiona. U svaku od tih utakmica uložićemo sve napore i posvećenost kako bismo sezonu završili na pravi način", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Rukovodstvo fudbalskog kluba Čelsi isplatiće bivšem menadžeru Grejemu Poteru obeštećenje od oko 25 miliona evra, prenosi Skaj sports.

Londonski klub je trebalo da Poteru zbog otkaza isplati obeštećenje od 57 miliona evra. Međutim, Čelsi je postigao dogovor da bivšem menadžeru bude isplaćeno oko 25 miliona evra kompenzacije za prekid ugovora.

Kandidati za novog menadžera Čelsija su Maurisio Poketino, Zinedin Zidan, Marko Silva i Julijan Nagelsman.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()