Čobot u 100. minutu srušio Škote: Mađarska u neviđenom finišu upisala prvu pobedu na EP

Prvi udarac u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva Škoti su uputili u 53. minutu

23.06.2024. 23:01
  • Podeli:
euro 2024 - fudbalska reprezentacija škotske mađarske, barnabas varga - 23 jun 2024 - foto Reuters (2)-6678885c54756.webp Foto: Reuters

Antipropaganda fudbala bio je meč trećeg kola A grupe Evropskog prvenstva, u kojoj su Mađari pobedili Škote sa 1:0, golom Kevina Čobota u 100. minutu meča. Kao da nijednoj reprezentaciji nije bio potreban gol, kao da im je bilo zaprećeno da će njihovi savezi biti kažnjeni sa milijardu evra, dolara, funti, čega god - ako neko da gol - Škoti i Mađari su se potrudili da njima izuzetno bitan meč bude prilično nezanimljiv, do samog kraja.

Nažalost, ovaj duel će najverovatnije biti zapamćen i po nemiloj situaciji iz 68. minuta, kada su Mađari imali slobodan udarac posle kojeg je na terenu ostao da leži Barnabas Varga, koji je potom iznet sa terena, a do kraja meča nije bilo više informacija o njegovom zdravstvenom stanju. 

Škoti su imali loptu više u nogama, ali to toliko nije imalo veze sa životom - u prvom poluvremenu nisu uputili nijedan jedini udarac ka golu rivala, koji su nekoliko puta ipak uspeli da pošalju loptu 10, 20 metara levo, desno i iznad gola Angusa Gana.

Doduše, iz trostrukog ofsajda - zašto nije reagovala VAR soba ostaje nejasno - Vili Orban je u 41. minutu šutirao glavom i pogodio prečku škotskog gola, pa se to računa kao šut, a ne ofsajd, ali opšti utisak je ostao isti - danas svaka organizovanija grupa momaka može da igra na prvenstvima Evrope za muškarce.

Čisto da ostane zapisano - prvi udarac u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, Škoti su uputili u 53. minutu - Če Adams je jadno šutirao sa 20-ak metara blago iskosa sa leve strane i poput srednjoškolca koji prvi put vidi i šutira loptu, poslao je iz tolike blizine čak 4, 5 metara iznad gola. Ko se razume u američki fudbal, shvatiće to kao - dobro pretvaranje.

Najbolje prilike Mađari su imali posle 90. minuta meča, kada su Škoti kao pokušali da bace sve na napad, ali to im nije nešto pomoglo - njihovi rivali su počeli da stvaraju šanse, pa je Čobot čak pogodio stativu u 92. minutu. 

Imali su i Škoti "lažnu" priliku u 97. minutu - Skot Mektomini nije iskoristio šansu, ali je naknadno ustanovljeno da to ipak nije bila prilika nego - ofsajd... Sve u svemu, to ne bi doprinelo da se otmemo utisku da smo gledali verovatno najdosadniju utakmicu na Evropskom prvenstvu, da u poslednjem, 10. minutu produžetka, Čobot nije zatresao mrežu škotskog gola i doneo Mađarskoj veliku pobedu i tri boda.

Na kraju - 1:0 i izvesno ispadanje sa EP za Škote, dok će Mađari čekati rezultate ostalih mečeva i brojati da li sa tri boda mogu da prođu u osminu finala šampionata Starog kontinenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()