Crnogorski fudbal na ivici evropskog skandala: Arsenal odigrao sumnjivi revanš sa Alaškertom

Poljska nacionalna telavizija iznosi sumnje

25.07.2023. 16:05
  • Podeli:
Liga konferecija logo Foto UEFA Conference League.jpg Foto: UEFA Conference League

Tokom trodnevnog boravka u Tivtu, u slučajnom razgovru sa jednim meštanom, čula sam da je gradski fudbalski klub Arsenal, koji je na ponos Tivćana stariji od Crvene zvezde i Partizana, izborio mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Svi srećni i zadovoljni zbog ovog uspeha. 

Grad je čak odabrao i parcelu na kom će biti izgrađen fudbalski stadion i okolina, samo da se pronađu podaci iz nestalog katastra...

Čim sam se vratila kući, prvog radnog jutra, imam vest koju da objavim: FK Arsenal iz Tivta je odigrao sumnjivu utakmicu protiv jermenskog predstavnika Alaškerta u 1. kolu kvalifikacija na evropskoj sceni. 

Poljski novinar Mateuš Miga objavio je, na tamošnoj nacionalnoj televiziji, da su tokom meča na igru "dva i više gola u prvom poluvremenu" na kladionicama registrovane uplate od čak 250.000 evra, a da su se još sumnjivije stvari dešavala u drugom poluvremenu, na igre "šest plus" i "sedam plus" golova.

Revanš meč završen je 1:6, a rezultat na poluvremenu bio je 0:2.

Jasno je da ozbiljni mediji ne objavljuju ovakve vesti napamet i bez provere. Isto je tako poznato, u svetu fudbala, da UEFA ne kažnjava baš tako često zbog nameštanja utakmica (što valjda znači da se u evropskim takmičenjima i ne nameštaju utakmice baš tako često) ali kada to uradi - onda zna da bude jako rigorozna.

Istraga će sigurno biti pokrenuta, a ako se ustanovi da ima dokaza o nameštanju, Tivat bi mogao da novac planiran za stadion potroši za spas Arsenala, klub koji sledeće godine puni 110 godina postojanja.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()