Čudo od fudbalera: Dejan Joveljić na Evropskom prvenstvu u Zagrebu

Nisam loš, ali sa trenerom ne radim više kao pre, kaže reprezentativac Srbije u fudbalu i šahu

17.12.2023. 14:52
  • Podeli:
Dejan Joveljić-657efc621096e.webp Foto: Printscreen/X/FSS

Srpski fudbaler Dejan Joveljić (24) učestvovao je, sa reprezentacijom Srbije, na Evropskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu, koje se ovih dana održava u Zagrebu. Igrač Galaksija iz Los Anđelesa iskoristio je pauzu u MLS ligi  za šahovskom tablom. 

Reprezentativac Srbije odeven u odelo, za stolom sa šahovskom tablom, naspram rivala delovao je ozbiljno i fokusirano. Na kraju je, prema izveštaju Fudbalskog saveza Srbije, dobro i prošao - osvojio je šest poena u trinaest odigranih partija.

Joveljić je šahom počeo da se bavi tokom pandemije virusa korona, dok je živeo u Briselu gde je igrao za belgijski Andrleht. 

Išao je potom na časove šaha kod evropskog prvaka i srpskog selektora Miodraga Paunovića, pa odatle i ovaj poziv u reprezentaciju Srbije.

"Nisam loš, ali otkako sam prešao u Los Anđeles, zbog vremenske razlike, s trenerom više ne radim kao ranije. Svaki dan igram šah, ali to nije ni približno korisno kao kada sa trenerom radim nešto ciljano", rekao je Joveljić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()