Dan kada je sve puklo – Zbogom Ronaldo

Komentar novinarke Maše Vuković

Autor: Maša Vuković
14.11.2022. 15:06
  • Podeli:
Kristijano Ronaldo Reuters-1668434760853.webp Foto: Reuters

Krc, krc, krc...

Jedna od najlepših ljubavnih priča dočekala je ne neslavan kraj, nego krah, slom, pukla je. Jedan momak je prešao sve one granice i sve linije nanovo docrtane koje su predstavljale nove prilike date mu u nadi da će se održati slika makar nalik onoj kakva je bila. 

Krc, krc...

Ronaldo mi je pomalo slomio srce. Kao neko ko posebnom ljubavlju voli Mančester junajted intervju sa Pirsom Morganom doživljava kao rat između brata i tate. 

Ronaldo i Mančester su za mene sve ono što je predstavljalo esenciju moje ljubavi prema fudbalu i period Kristijana na Old trafordu od 2003. do 2009. je jedan od razloga zbog kojih volim ovaj klub i ovaj sport i njega, na kraju krajeva. 

Da mi je neko pričao da ću doživeti da čujem ikad "Osećam da me je Mančester junajted izdao". Alo, moj Ronaldo, onaj klinac bezubi, koji je postao oličenje discipline i istrajnosti i svega najuzvišenijeg upravo u tom Mančesteru, ne mogu da progutam. 

Krc, krc, krcc, krc...

I slomila mi se iluzija da će ova priča trajati zauvek, da će i kada prestane da nosi crveni dres biti tu. I ko je sad kriv, je l’ brat slomio i tati srce ili je tata skršio sva bratova nadanja? 

Krc, krc, krc.

Kao kad hodaš po staklu, boli i krcka, ali jedino što ti ostaje je da nastaviš da se krećeš. 

Kada se Ronaldo vratio u Mančester, 27. avgusta prošle godine nekada oko pet, šest popodne, to je bio jedan od trenutaka moje istinske sreće i sad kad gledam i čitam ovaj intervju, vi ćete da likujete da je oduvek bio govno, ološ, bla, bla, bla, ali ja ne mogu da se radujem ovakvim stvarima.

Posvađali su se brat i tata i niko nije kriv, samo se sve slomilo. 

Krc.

Svi sanjaju da budu najbolji, a istina je da je toliko malo nas koji će u tome uspeti, jer najbolji je onaj koji istupi, uputi poslednji udarac i rizikuje.

Mnogo je takvih udaraca, koji su od Ronalda napravili sve ono što je danas, jer Ronaldo je Ronaldo i to je verovatno najviše što se o nekom fudbaleru može reći. 

Međutim, samo je taj jedan udarac bio dovoljan da slomi sve ono što znamo ovih skoro 20 godina. 

Krcnulo je na hiljadu komadića bez ikakve ambicije i mogućnosti da se tako satrveno i smoždeno ponovo spoji. 

 

 

Ovaj komentar je autorsko delo novinarke Maše Vuković i izražava lični stav novinara i kao takav ne sme se integralno menjati prilikom kopiranja i prenošenja na druge medijske platforme. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()