De Rosi analizirao duel sa Fjorentinom: Igrači odbacuju Murinjov sistem, kao telo sa novim organom

Roma preživela i penal, pa ostala neporažena

11.03.2024. 15:14
  • Podeli:
Daniele De Rosi AP PhotoAlessandra Tarantino_Tanjug-65eef3062052e.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Roma je ostala neporažena u duelu protiv Fjorentine zahvaljujući golu Dijega Ljorentea u nadoknadi vremena (2:2), a trener "vučica" Danijele de Rosi napravio je osvrt na dešavanja u Firenci.

Vučica je bila izgubljena na stadionu Artemio Franki, gubila je 1:0, pa na 2:1 za Fjorentinu srpski golman Mile Svilar odbranio penal, da bi Ljorente u dubokoj nadoknadi sprečio poraz.

De Rosi je meč počeo u sistemu 3-5-2, koji je koristio njegov prethodnik Žoze Murinjo, pa je morao da menja na 4-3-3, pošto je uvideo da se ekipa muči.

"Moramo da analiziramo kada stvari ne funkcionišu, a činjenica je da smo posle svake utakmice Lige Evrope imali loše prvo poluvreme u sledećem meču Serije A. I svaki put sam prešao na sistem sa tri pozadi i video poboljšanja. Pa, ovaj put sam pokušao od početka i očigledno to nije problem. Kad god sam video da tim radi prazan, pokušavao sam da ih vratim na sistem koji su koristili dugi niz godina i sa kojim su se osećali prijatno. Sećam se da su teško primali golove kada su igrali sa pet na odbrani", rekao je De Rosi.

Protiv Fjorentine je bio drugačiji slučaj. Tim je loše izgledao u tom sistemu.

"Možda sada odbacuju taj sistem, kao telo sa novim organom", zaključak je trenera Rome.

Roma na petom mestu Serije A ima 48 bodova, tri manje od četvrtoplasirane Bolonje. U 29. kolu dočekuje Sasuolo.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()