De Zerbi iznenađen: Teško mi je da zamislim da Mitoma igra Kup Azije

Lekari su mi rekli da mu je potrebna pauza, kaže trener iz Premijer lige

02.01.2024. 16:00
  • Podeli:
Mitoma-6593e957b7b9b.webp Foto: AP Photo/Ian Walton/Tanjug

Menadžer Brajtona Roberto de Zerbi izjavio je da je iznenađen da je fudbaler engleskog kluba Kaoru Mitoma (26) pozvan u reprezentaciju Japana za predstojeći Kup Azije, prenosi "Jurosport".

Mitoma se povredio pre 10 dana na meču u Premijer ligi protiv Kristal Palasa (1:1), a teren je napustio u štakama. Prve procene su bile da će japanski fudbaler da najmanje šest nedelja odsustvuje van terena.

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Hajme Morijasu uvrstio je Mitomu na spisak igrača za predstojeći Kup Azije.

"Zaista sam iznenađen pošto su mi klupski lekari rekli da mu je potrebno četiri do šest nedelja pauze zbog povrede. Meni je teško da zamislim da će igrati na Kupu Azije. Ali, ja podržavam Mitomu, sve moje igrače, i srećan sam i veoma ponosan ako mogu da igraju za njihove reprezentacije", rekao je De Zerbi.

Mitoma je ove sezone odigrao 24 utakmica za Brajton i postigao je tri gola u svim takmičenjima.

Kup Azije će biti odigran od 12. januara do 10. februara u Kataru. Japan će prvu utakmicu odigrati 14. januara protiv Vijetnama.

De Zerbi ima problema sa povredama igrača, pošto trenutno ne može da računa na Solija Marča, Džoela Veltamna, Tarika Leptija, Ansua Fatija i Igora Žulija.

Brajton je trenutno osmi na tabeli sa 30 bodova, a večeras će gostovati Vest Hemu u 20. kolu Premijer lige.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()