Debakl BiH u Luksemburgu: Milošević priča o realnosti, igrači se izvinjavaju navijačima

Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja, rekao je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

17.11.2023. 09:02
  • Podeli:
repka ns bih 1-655686b4b23c2.webp Foto: NS BiH

Otišli su fudbaleri Bosne i Hercegovine na trening utakmicu u Luksemburg, bar su tako mislili pre puta. A kući se vraćaju poraženi i dotučeni u potpunosti. Poraz od 4:1 pamtiće se kroz istoriju nacionalnog tima.

Posle debakla u gostima, od ekipe koja je neprimetno porasla tokom decenija na evropskoj sceni, selektor reprezentacije BiH Savo Milošević uzeo je reč i objasnio šta je uzrok takvog posrnjuća tima koji je preuzeo pre mesec i po dana. 

"Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja. To je u jednoj rečenici razlog poraza. Bez toga je jako teško pričati o bilio kakvoj taktici, protiv ovako ozbiljnih ekipa. Iz toga su proizašle i loša koncentracija i rekacije. Ovo je realnost u ovom momentu. Ne vidim da je moglo bolje bez visokog nivoa i intenziteta trke", rekao je Milošević koji se osvrnuo i na debitante:

"Tabaković i Hajradinović su pokazali da mogu biti od koristi, a i ostale novajlije su pokazale želju i na tome im se ne može prigovoriti. Protiv Slovačke ćemo promeniti ekipu i dobiti svežinu s momcima koji su odmorniji", izjavio je Milošević za BHT 1.

Rade Krunić i saigrači svesni svega

U izostanku Edina Džeka i Miralema Pjanića kapitensku traku u Luksemburgu zadužio je Rade Krunić, koji je posle meča uputio izvinjenje navijačima u ime celog tima.

"I mi igrači i stručni štab smo očekivali više. Razočarani smo svi zajedno. Moramo od nečega da krenemo. Ovo je bila odlična prilika da dignemo izgubljeno samopouzdanje. Posle prve pobede smo očekivali mnogo više i nadali smo se plasmanu na EP. Nažalost, igrali smo sve lošije i lošije tokom kvalifikacija, a ovo je jedna od gorih partija BiH u poslednjem periodu. Primili smo gol iz prvog napada, a ovo je nova ekipa sa novim selektorom i to je unelo nesigurnost u našu igru. Izvinjavamo se navijačima na ovom izdanju", rekao je Krunić.

Sledeću utakmicu Zmajevi igraju već u nedjelju u Zenici (20:45), a protivnik je selekcija Slovačke, koja je pobedom protiv Islanda (4:2) izborila plasman na EURO 2024.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()