Debakl Partizana u kvalifikacijama za LŠ: Crno-beli obrukali Srbiju, klub i navijače protiv Dinama

Izabranici Aleksandra Stanojevića pretrpeli težak poraz u Poljskoj

23.07.2024. 21:55
  • Podeli:
fk partizan, dinamo kijev - 23 jul 2024 - profimedia-0891741506-66a009262ca1e.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Partizana nisu baš najbolje startovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona - ali ako je porediti to sa početkom Superlige Srbije i pobedom na jedvite jade nad Napretkom - možda i poraz od 6:2 (3:1) od kijevskog Dinama nije najstrašnija stvar koja je mogla da se dogodi crno-belima. 

Mogli su izabranici Aleksandra Stanojevića da izgube i bez datog gola, to bi sigurno bilo strašnije...

Bilo kako bilo, ko god da je dozvolio Partizanu da igra fudbal ove godine - a što je još gore - da predstavlja Srbiju u fudbalu u bilo kom takmičenju, nije baš napravio najmudriji izbor. No, tu smo gde smo, a crno-beli će morati dobrano da se namuče bar da se ne obrukaju i u revanšu.

Dobro, ako ćemo da tražimo utehu - setimo se 1984. godine, kada je Partizan, posle poraza od 6:2 od Kvins Park Rendžersa u Beogradu slavio 4:0 i prošao dalje u Kupu UEFA, ali realno... porediti jednog Ivana Golca i ovog Aleksandra Stanojevića, kao i ondašnje fudbalere i ove domaće i strane igrače... neke igre, to stvarno nije ozbiljno poređenje. Ali, kako nada umire poslednja - neka ostane da se nadamo.

No, dok ne dođe taj revanš naredne nedelje, treba napomenuti da je večerašnji meč odigran u Poljskoj - Dinamo je bio domaćin u Lublinu, pošto je u Ukrajini rat. Tako da eto, fudbaleri pod ratom su uspeli da demontiraju naše i ostvare fantastičan trijumf, što su najavili praktično od starta.

Ukrajinci su imali loptu više u nogama od samog starta, napadali i stvarali prilike. Ali, fudbal je takva igra - ne mora bolji da pobedi, ili ne mora da povede, u ovom slučaju. U vođstvo je, naime, došao Partizan - posle prekršaja nad Kaluluom i VAR intervencije, Saldanja je sa  penala majstorskom "panjenkom" doveo crno-bele u vođstvo u 22. minutu. I posle toga - krah.

Dinamo je nastavio sa napadima, Jovanović sjajno branio i kad se činilo da će se na odmor otići sa prednošću gostiju, usledio je potpuni potop Partizana za svega pet minuta. Dinamo je izjednačio preko Šaparenka u 41 minutu, Braško je doneo preokret u 43. minutu, a Karavajev u prvom minutu nadoknade najavio katastrofu Partizana.

Slična slika i u nastavku - Kabajev posle odličnog šuta u 55. minutu postiže i četvrti pogodak za Kijevljane. Kad se očekivala potpuna katastrofa Partizana, dok je peti gol visio u vazduhu, Saldanja posle dobre akcije crno-belih postiže i drugi gol i vraća Partizan u igru - nadali smo se da je to možda ipak put ka umerenom porazu... Ali, ne...

Dinamo se nije zaustavio. Najpre Popov u 83. minutu, a zatim i rezervista Pikanolok u drugom minutu nadoknade vremena, postavljaju konačnih 6:2 za potpuni debakl Partizana.

Revanš meč na programu je narednog utorka u Beogradu. Nama ostaje da se setimo Kvins Park Rendžersa, ali to je toliko nategnuto... Daj bože, pa da nas crno-beli ne obrukaju i u Humskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()