Debi gol Lanetovog sina u crveno-belom dresu: Zvezdi pet minuta dovoljno za prvu pobedu u Rusiji

Lep početak

05.07.2024. 14:08
  • Podeli:
jovanovic-6687e13d827f1.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Soči u prvom od tri pripremna meča na turniru u Sankt Peterburgu sa 2:0.

Zvezda je pitanje pobednika rešila u prvom poluvremenu kada su golove davali Šerif Endiaje i Lazar Jovanović.

U tom delu igre Vladan Milojević je mogao da vide da se neke od novajlija dobro snalaze u napadu, ali i da će biti mesta za popravke u odbrani.

Razlog za zadovoljstvo može da mu bude to što je Endiaje golgeterski nastavio tamo gde je stao prošle sezone, kao i to što se neki od mlađih igrača koji su dobili šansu nisu uplašili.

Endiaje je imao jednu od prvih prilika u četvrtom minutu, kada je šutirao iskosa i odbranio mu je golman Sočija Aleksandar Degtev nogom, posle čega je izblokiran šut Jovana Šljivića. Istakao se golman Degtev i u šestom minutu kada se lopta izodbijala u gužvi posle kornera.

Ivan Guteša je na golu Zvezde nakon toga dobro istrčao i presekao loptu koju je nešto lošije primirio jedan od igrača Sočija, dok je iz slobodnog udarca Artjoma Makarčuka, izbio loptu u korner u 18. minutu.

Guteša u 25. minutu ne bi mogao da uradi ništa da je Martin Kramarić pogodio metu sa dvadesetak metara.

Gađao je nakon što je Stefan Leković malo kasnio da uđe u blok, pa je Zvezda u toj situaciji imala sreće, jer je lopta prohujala tik pored stative.

Samo minut kasnije Aleksandar Katai je pucao direktno iz slobodnog udarca visoko preko gola.

Zvezda je povela u 38. minutu kada je Dalsio poslao perfektan pas kroz sredinu i njime ostavio Šerifa Endiajea samog ispred nemoćnog golmana Sočija koga je obišao i plasirao loptu u gol za 1:0.

Četiri minuta kasnije Jovanović je šutirao sa desne strane i odbranio mu je čuvar mreže Sočija, ali u 43. minutu nije mogao ništa.

Tada je Luka Ilić iz sredine otvorio prostor na levoj strani za Jovana Šljivića, ovaj je driblao ka sredini i šutirao.

Loptu je golman odbranio i izbio na nogu Jovanoviću koji nije bio u ofsajdu i povisio je pred poluvreme prednost Zvezde na 2:0.

Drugi deo igre nije počeo kao što se završio prvi. Knežević je probao da šutira u 58. minutu sa distance posle neuspelog prodora Ebenizera Anana i njegove povratne lopte.

Guteša je odbranio i šut Levina u 60. minutu, a do kraja je Martin Kramarić još jedanput preznojio i njega, ali i njegove saigrače iz odbrane.

Zvezda ipak do kraja nije poklekla, pošto je ritam u završnici malo pao, pa ni jedni, ni drugi nisu bili bogzna kako opasni, mada je Soči nešto više pokušavao da napadne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()