Dembele je dogovorio višegodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom

Postoji jedan kratak rok koji može da pokvari sve

31.07.2023. 09:56
  • Podeli:
ousmane-dembele-reuters.jpg

Fudbaler Barselone i francuski reprezentativac Osman Dembele dogovorio je prelazak u Pari Sen Žermen, tvrdi poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

On ističe da su čelnici PSŽ aktivirali klauzulu u ugovoru francuskog fudbalera, koja iznosi 50.000.000 evra. Međutim, transfer mora da bude završen do ponoći, pošto odštetna klauzula od 50 miliona evra za Dembelea važi do 1. avgusta. Obeštećenje za Dembelea od 1. avgusta, prema stavci u ugovoru, iznosi 100.000.000 evra. On ima ugovor sa katalonskim klubom do 30. juna naredne godine.

PSŽ je pre dva dana poslao zvanično pismo Barseloni u kome je tražio dozvolu da počne pregovore sa francuskim fudbalerom, ali je katalonski klub odbio zahtev šampiona Francuske. Barselona ne želi pregovore sa Svecima, pošto su se tokom vikenda predstavnici katalonskog kluba sastali sa Dembeleom, koji je definitivno odlučio da napusti ekipu sa "Nou Kampa".

"Sada ostaje samo borba sa vremenom da se ceo transfer završi do ponoći. Dembele je dogovorio petogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom. Barselona će novac zarađen od Dembelea da uloži u angažovanje Žoaoa Kansela", napisao je Romano.

Dembele je u Barselonu stigao pre šest godina iz Dortmunda za 135.000.000 evra. On je za katalonski klub odigrao 185 utakmica i postigao je 40 golova uz 43 asistencije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()