Derbi dva velikana konačno vredan divljenja: Čelsi i Junejted kao u najbolja vremena

Napeto i u nadoknadi vremena

05.04.2024. 10:28
  • Podeli:
Čelsi Mančester junajted-660fb61e673ba.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung/Tanjug

Fudbaleri Čelsija pobedili su Mančester junajted sa 4:3 u spektakularnom meču 30. kola Premijer lige, a do tri boda su stigli golovima Kola Palmera u 10. i 11. minutu nadoknade meča. 

Konor Galaher je u 4. minutu utakmice doneo prednost Čelsiju, a posle penala u 19. minutu i gola Kola Palmera Plavci su vodili sa 2:0. 

Usledio je veliki preokret gostuju. 

Alehandro Garnačo je nadigrao golmana Čelsija Đorđa Petrovića u 34. i 67. minutu, a u međuvremenu je, u 39. minutu, strelac bio i kapiten Mančester Junajteda Bruno Fernandeš

U nadoknadi vremena Čelsi je stigao do preokreta i tri boda. 

Kol Palmer je prvo u 90+10. minutu izjednačio sa penala, a het-trik kompletirao samo minut kasnije za veliki preokret i pobedu svog tima. 

Liverpul je kod kuće savladao Šefild junajted rezultatom 3:1 i tako nastavio da grabi ka osvajanju titule. 

Darvin Nunjez je doveo domaće u vođstvo u 17. minutu, ali su gosti izjednačili u 58. autogolom Konora Bredlija

Luis Dijaz je u 76. minutu bio asistent Aleksisu Mekalisteru za 2:1, a gol za 3:1 su kreirali rezervisti Liverpula, Endi Robertson je bio asistent, a Kodi Gakpo strelac. 

Tabela: Liverpul 70 bodova, Arsenal 68, Mančester Siti 67, Aston Vila 59, Totenhem 57, Mančester Junajted 48, Vest Hem 45, Njukasl 44, Brajton i Čelsi 43.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()