Detalji ugovora Mesija i Intera: Velika plata i dve izlazne klauzule

Franšiza je u pregovorima iskoristila figuru Dejvida Bekama

08.06.2023. 15:45
  • Podeli:
Tan2023-04-3016452210_0 lionel mesi AP PhotoAurelien Morissard-648092d93ebb0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Inter iz Majamija je najavljivao da će, jednog dana, u svoje redove dovesti Lionela Mesija. Nikada nije precizirano kada bi to moglo da se desi i desilo se na kraju sezone 2022/23.

Argentinac je odlučio da svoj talenat odnese na Saut Bič i da se posle nekoliko decenija igranja u Evropi preseli u SAD kako bi pronašao svoj mir. Već u zrelim godinama jedan od najboljih fudbalera sveta odabrao je ligu i ekipu bez stresa i pritiska, naročito posle neprijatnih situacija sa navijačima u Parizu dok je nosio dres PSŽ.  

Momak iz Rozarija je imao tri ponude na stolu i odlučio se za Majami. 

Trogodišnja plata Lionela Mesija 

Tim sa Floride iskoristio je za pregovore sa Mesijem figuru, jednog od vlasnika Intera, legendarnog Dejvida Bekama. Ponuda koju su stavili pred Argentinca bila je odlična: napadač je dobio fiksnu platu plus bonusi od sponzora Adidasa i Epl TV

Potpisivanjem trogodišnjeg ugovora zagarantovana je plata od 40.000.000 evra po sezoni i izlazna klauzula na kraju prve i druge sezone.

Svemu ovome se dodaje i saradnja sa Epl TV, kao nosiocem prava MLS i Adidasa, brenda koji sponzoriše američku Ligu, ali i Lea Mesija. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()