Di Kanio pred derbi Serije A: Vlahović nema dovoljnu fudbalsku inteligenciju kad je teško

Na Apeninima se samo priča o meču Inter - Juventus

24.11.2023. 16:04
  • Podeli:
Dušan Vlahović-64cb508281500.webp Foto: AP Photo/John Raoux/Tanjug

Bivši italijanski fudbaler Paolo di Kanio kaže da se reprezentativac Srbije Dušan Vlahović ne snalazi najbolje u teškim situacijama jer nije dovoljno fudbalski inteligentan.

Derbi Serije A između Intera i Juventusa koji je na programu u subotu je fudbalska tema broj jedan na Apeninima.

Inter je lider, Juventus mu diše za vratom kao najozbiljniji protivnik i mnogi ovaj međusobni okršaj vide kao jedan od ključnih u borbi za titulu.

Najveće nade navijači kluba iz Torina polažu u napadački tandem Federiko Kjeza – Dušan Vlahović. Ali Di Kanio nije zadovoljan onim što njih dvojica pružaju.

"Mene Kjeza nije ubedio da je drugi napadač. Kao što smo videli u reprezentaciji kod Lućana Spaletija, potrebni su mu prostor i širina. U 4-3-3 je odličan. Naravno, Masimilijano Alegri sada može da kaže kako Kjeza u 3-5-2 može da igra samo tog drugog napadača kako bi postizao golove, ali je on često pogubljen u sredini i ne može da koristi prednost brzine", rekao je Di Kanio.

Di Kanio je posebno grubo kritikovao srpskog napadača Dušana Vlahovića, ne birajući reči.

"Ako nije uspeo u Torinu to je 75 posto njegova krivica. Ako ste jaki, koliko god da ste frustrirani zbog nekoliko prilika za gol, morate da pokazujete inicijativu, morate da ste posvećeni snazi i koristite lopte koje vam kasnije dođu. U Firenci je bio "zapaljen“, verovao je u sebe, igrao sa radošću. U Juventusu je sve očigledno drugačije, čak i u pritisku. Ovde je otkrio mnogo krhkosti u izborima, o tome da nije fudbalski inteligentan kada naiđe na poteškoće. Ja sam grub i direktan kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju, ali to ne znači da ne može da igra u Juventusu. Mora da nauči da radi neke stvari na terenu jednostvano, jer na taj način ne samo da dovodi saigrače u uslove da rade dobro, već i da mogu da mu vrate loptu. Veliki i čist talenat je jak u teškoćama“, zaključio je Di Kanio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()