Dinamo se oglasio nakon huliganskih nereda i tragedije u Atini

"Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala"

08.08.2023. 10:20
  • Podeli:
dinamo slavko midzor pixsell 2-64d1ecaa11caf.webp Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Noć uoči utakmice AEK - Dinamo u 3. tkolu kvalifikacija za Ligu šampiona u Atini je došlo do navijačkih nereda i tragedije. Grčka policija je potvrdila kako je navijač AEK-a (20) preminuo nakon sukoba sa Bed Blu Bojsima. Šest osoba je završilo u bolnici, a 93 osobe su uhapšene, od toga 82 Hrvata.

Uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama 3. kola Lige šampiona između aktuelnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, deo navijača zagrebačkog kluba doputovalo je u Atinu, gde se u utorak od 20:45 treba odigrati prva utakmica. Oglasili su se iz hrvatskog prvaka Dinama.

Saopštenje prenosimo u potpunosti: 

"FK Dinamo osuđuje nerede koji su se dogodili u Atini, u kojima su prema izveštajima grčke policije, grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident sa navijačima fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu sa vriednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica.

Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. FK Dinamo ovim putem želi da izrazi iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru sa policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

FK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()