Dugo se mučio i razmišljao: Azar doneo odluku o svojoj karijeri

Morate da slušate sebe, kaže Belgijanac posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica

10.10.2023. 12:17
  • Podeli:
eden hazard reuters-648bfb9b7e1e0.webp Foto: Reuters

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Belgije Eden Azar saopštio je da je završio igračku karijeru.

"Morate da slušate sebe i u pravo vreme da kažete stop. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspeo sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače. Hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Takođe, želim da se zahvalim Lilu, Čelsiju i Realu. Hvala Fudbalskom savezu Belgije i reprezentaciji Belgije", napisao je Azar na Instagramu.

Belgijanac je podsetio da je odlučio da u 32. godini završi igračku karijeru.

"Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima, koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju svuda gde sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena prijatelji moji", zaključio je Azar.

Azar je igračku karijeru počeo u Tubizu, a potom je od 2005. do 2012. igrao za Lil. On je 2012. stigao u Čelsi, a sedam godina kasnije prešao je u madridski Real za 115 miliona evra. 

Azar nije opravdao očekivanja u madridskom klub zbog problema sa formom i povredama. On je za Real od 2019. do juna 2023. odigrao 76 utakmica i postigao je sedam golova. Sa madridskim klubom osvojio je šest trofeja.

Za reprezentaciju Belgije nastupio je na 122 meča i 33 puta se upisao u listu strelaca, a od nacionalnog tima se oprostio prošle godine posle SP u Kataru.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()