Duljaj čestitao praznik i rođendane: Derbi je institucija, preostaju još 42 boda u trci za titulu

Utakmica sa Zvezdom je na programu 9. marta od 17 sati

08.03.2024. 13:10
  • Podeli:
igor duljaj, 17 feb 2024 - Dusan Milenkovic ATAImages-65d0f40c948b6.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Trener Partizana Igor Duljaj rekao je pred 172. večiti derbi da je utakmica sa Crvenom zvezdom institucija srpskog fudbala i da priželjkuje da na terenu i tribinama bude viteška borba između igrača dva kluba i navijača, kao i da nije presudan u trci za titulu pošto su u igri još 42 boda. 

Duljaj je na svečan način čestitkama otvorio konferenciju. Prvo je trener Partizana poželeo srećan 8. mart svim pripadnicama nežnijeg pola, a potom se dotakao i nedavnih rođendana Sportskim društvima Crvena zvezde i Vojvodine.

Derbi utakmica nije presudna u trci za titulu, smatra trener Partizana.

"Derbi nije presudna utakmica u trci za titulu, bitna jeste, ali nosi tri boda koliko i sve drugi mečevi. U igri je još 42 boda, do kraja ima mnogo da se igra. Svakako da meč ima posebnu težinu zbog specifičnosti značaja derbija za oba kluba i navijače", rekao je Duljaj.

Svestan je Duljaj da je Zvezda drugačija ekipa otkad se na mesto trenera vratio Vladan Milojević.

"Milojević je igrao Ligu šampiona nekoliko puta, smiren je i zna šta želi od igrača i ekipe. Doneo je disciplinu u igru Zvezde i sigurno je da će biti drugačija utakmica od one u decembru, ali ne očekujem neka velika iznenađenja u sastavu ekipe i na taktičkom planu, ekipe se previše dobro poznaju", dodao je Duljaj. 

Šef stručnog štaba Partizana očekuje spektakl na tribinama stadiona "Rajko Mitić".

"Traži se ulaznica više, stadion je rasprodat, to je velika vest za naš fudbal.  Očekujem fantastiču atmosferu, biće mnogo navijača obe ekipe. Zahvaljujem se našim navijačima na fenomenalnoj podršci, čuo sam da ćemo sutra imati ogroman vetar u leđa sa tribina i to nam mnogo znači. Svim igračima i navijačima poručujem da derbi bude viteška borba i na terenu i na tribinama. Derbi je institucija i moramo da ga čuvamo. Na tribinama će biti mnogo dece, neka bude sve isključivo sportska priča, bez problema i incidenata", zaključio je Duljaj.

Oglasio se i kapiten Marković

"Očekuje nas teška utakmica, kao i prethodni derbi. Na nama je da se pripremimo maksimalno za utakmicu, damo maksimum i pokušamo da budemo koncentrisani svih 90 minuta i da ispunimo sve zahteve koje je šef tražio od nas. Što se tiče zdravlja, nisam trenirao sedam dana, danas ću odraditi prvi ekipni trening, pa ćemo odlučiti da li sam spreman, ja se nadam da hoću i potrudiću se da budem", istakao je Marković.

Utakmica 24. kola Superlige igra se u subotu od 17 časova na stadionu Crvene zvezde.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()