Dušan Tadić: Junski termin je uvek nezgodan i opasan

Prati kapiten i dešavanja u finalima na evropskoj sceni

30.05.2023. 17:00
  • Podeli:
Dušan Tadić-6475fa9555ee1.webp Foto: FSS

Fudbaleri Srbije čim završe sezone u klubovima (neki već jesu, neki još nisu) neće moći na odmor jer je 20. juna na rasporedu utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić prokomentarisao je susret u Razgradu.

"Junski termin je uvek nezgodan i opasan. Završio si napornu sezonu, ali ne smeš previše da se opustiš, moraš da ostaneš u ritmu i da se dobro pripremiš za reprezentativni izazov", rekao je kapiten Ajaksa i Srbije koji sa kadetima holandskog tima gostuje u Beogradu.

Srbija posle dve pobede protiv Litvanije i Crne Gore na startu kvalifikacija za EURO 2024 gostuje Bugarskoj 20. juna u Razgradu, a četiri dana raanije odigraće prijateljski meč sa selekcijom Jordana u Beču.

"Svi smo se uželeli novog okupljanja, uskoro krećemo sa treninzima i želja nam je da i posle treće utakmice u kvalifikacijama ostanemo na čelu grupe sa maksimalnim brojem bodova", istakao je Tadić za sajt FSS.

On je dodao da mu je veoma drago što će saigrače iz reprezentacije gledati u finalnim utakmicama Lige Evrope i Lige konferencija.

"U sredu igraju Sevilja i Roma, imamo naše momke na obe strane i to je dobro jer ne moram da se izjašnjavam za koga ću navijati. Fjorenitna igra u finalu Lige konferencija i to je lepa prilika da trofej završi u rukama srpskih reprezentativaca. Finale Lige šampiona nudi nam poslasticu u duelu Intera i Mančester sitija. Objektivno, svi bi tipovali na Engleze, pa i ja. Međutim, treba biti oprezan sa prognozama. U jednoj utakmici, nikada ne smeš da potceniš Italijane. Siti je definitivno zaslužio da postane prvak Evrope, ali nikad se ne zna", poručio je Tadić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()