Dušan Tadić - Zajednička nit Ajaksa i Vojvodine

Ajaks i Vojvodina sastaju se večeras u Amsteredamu

25.07.2024. 16:00
  • Podeli:
Dušan Tadić1-1663937266192.webp Foto: Vladimir Sporčić / Tanjug

Slavni holandski fudbalski klub Ajaks i Vojvodina iz Novog Sada sastaju se večeras u Amsteredamu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope imaju zajedničku nit, a u najavi meča najčešće se spominje ime dosadašnjeg kapitena Srbije Dušana Tadića.

Tadić je počeo karijeru u Vojvodini, a najbolje partije pružao je u dresu Ajaksa.

Navijači Ajaksa i dalje pamte Tadićeve majstorije, a jedan od njih je izveštaču Tanjuga do detalja opisao 
čudesnu partiju u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2018/19 kada je praktično sam doneo pobedu Ajaksu na gostovanju Realu.

 Od 2018. do 2023. godine tri titule prvaka Holandije i dva Kupa je Ajaks osvojio sa Tadićem kao kapitenom.

 Uprkos da se na ne baš tako lep način rastao sa Ajaksom, saznali smo da se, onog trenutka kad odluči da okonča igračku karijeru, ako to poželi, vraća u Amsterdam gde ga čeka posao u klubu, da li trenerski, ili funkcionerski, po njegovom izboru.

Davno je Tadić (35) napustio Vojvodinu, za koju je igrao od 2006. do 2010, ali navijači "lala" ne kriju da bi voleli da vezista Fenerbahčea poslednju sezonu u karijeru odigra na stadionu "Karađorđe".

"Vojvodina je njegova kuća, a navijači i dan danas prepričavaju njegove partije i posvećenost klubu tokom boravka na stadionu "Karađorđe". Ako poželi da se oprosti od fudbala u Vojvodini, biće to posebno i za njega i za nas, mi to svim srcem priželjkujemo", rekao je za Tanjugu jedan od navijača "Voše" koji je doputovao u Amsterdam.

Tadić neće večeras biti u Amsterdamu zbog obaveza u Fenerbahčeu, ali će nesumnjivo biti ispred televizora od 20 i 30 sati.

Za Vojvodinu je odigrao  107 utakmica i postigao 29 golova. U dresu kluba iz Amsterdama je upisao 241 nastup uz 105 golova i 112 asistencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()