Odluka ko će u Evropu, a ko ispada: Partizan i TSC vode bitku za drugo mesto

Na programu su utakmice 36. kola Superlige Srbije

17.05.2024. 09:34
  • Podeli:
partizan-tsc Dusan MilenkovicATAImages-66462ef9c64b1.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Utakmicama 36. kola Superlige Srbije nastavilo se domaće fudbalsko takmičenje, a u centru pažnje su Partizan i TSC-a koji se bore za drugo mesto.

Drugoplasirani tim iz naše lige ide u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Što se tiče Partizana, klub iz Humske je trenutno na drugom mestu sa 74 boda, a u stopu ga prati TSC iz Bačke Topole koji ima dva boda manje. Crno -bele očekuje meč protiv ekipe Čukaričkog na "Banovom brdu" koji se igra u petak od 18.30. 

Kako je istakao trener Partizana Albert Nađ ova utakmica je poput finala za njegov tim. Ekipa sa Banovog brda je trenutno šesta sa bodom manje od Vojvodine.

Foto: DUSAN MILENKOVIC/ATAIMAGES

Crno-belima će odgovarati i remi, pod uslovom da u poslednjem kolu savladaju Radnički iz Kragujevca, jer sa četiri boda teoretski zadržavaju drugu poziciju.

Sa druge strane, TSC će vrebati novi kiks Partizana, uz to očekuje i maksimalan učinak u duelima sa ekipama Mladosti i Napretka. U najmanju ruku, tim Žarka Lazetića je treći, a ta treća pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope ako se ne desi iznenađenje u Loznici, 21. maja. 

Tog dana je finale Kupa Srbije i od ishoda ovog meča dosta zavisi. Tim iz Bačke Topole gostuje Mladosti u Lučanima, taj meč se igra takođe u petak od 18.30. 

Ako Crvena zvezda opravda ulogu favorita i osvoji duplu krunu, onda se evropske vize dele po rasporedu na tabeli. Međutim, ako Vojvodina osvoji Kup Srbije, onda ona ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, a trećeplasirani u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Biće napeto i u borbi za opstanak. Dve ekipe direktno ispadaju, jedna od njih je Radnik iz Surdulice, dok će u poslednjem kolu biti odlučeno ko će uz njih napustiti ligu.

U subotu IMT dočekuje ekipu Voždovca, niški Radnički ekipu Javora. Na programu su još dva susreta, Železničar u Pančevu dočekuje Novi Pazar, dok Spartak iz Subotice gostuje ekipi Radnika koja će izvesno napustiti takmičenje.

U četvrtak su odigrana dva susreta, Radnički - Vojvodina, Napredak- Crvena zvezda.  U derbiju ovog kola između Kragujevčana i Novosađana nije bilo golova. Tokom utakmice, obe ekipe su zaradile pregršt žutih kartona – čak sedam, od kojih su četiri dodeljena igračima Radničkog, dok su igrači Vojvodine zaradili tri. Posed lopte bio je gotovo izjednačen, sa 17 šuteva crvenih naspram 12 šuteva Novosađana.

Foto: FK Radnički 1923

Što se tiče pozicija na tabeli, nije bilo promena. Radnički i dalje zauzima četvrto mesto sa 60 osvojenih bodova, dok je Vojvodina peta sa 58 bodova.

Šampion Srbije, Crvena zvezda sitno odbrojava momente do proslave titule, a dominaciju u domaćem prvenstvu su potvrdili i protiv ekipe Napretka iz Kruševvca gde su pobedili sa 5:0.

Foto: FK Crvena zvezda

Crveno beli trenutno imaju 93 boda, a klub sa Marakane ima veliku šansu da osvoji i duplu krunu s obzirom na to da su se planirali u finale, gde ih očekuje novosadska Vojvodina.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()