Edmund Ado, za kog je bila zainteresovana Zvezda, pojačao je Spartak

Reprezentativac Gane i fudbaler Šerifa stigao je u Superligu Srbije

10.01.2023. 13:25
  • Podeli:
Edmund Ado11-63bd5920e9775.webp Foto: Profimedia

Dosadašnji fudbaler Šerifa Edmund Ado (22) potpisao je ugovor sa Spartakom do juna  2025. godine, saopštio je klub iz Subotice.

Ado igra na poziciji veznog fudbalera, a profesionalnu karijeru počeo je 2019. godine u slovačkoj Senici. On je potom 2021. prešao u Šerif, a za reprezentaciju Gane odigrao je osam utakmica.

Crvena zvezda je prošle godine nekoliko puta pokušavala da angažuje Ada, ali do dogovora predstavnika dva kluba nije došlo.

"Ado je ogromno pojačanje za naš klub i verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih šest meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom potpredsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej-of", rekao je predsednik Spartaka Nikola Simović, preneo je zvanični sajt kluba.

Edmund Ado je izjavio da je zadovoljan prijemom u novom klubu.

"Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve", rekao je Ado.

Spartak je prvi deo sezone u Superligi Srbije završio na 11. mestu na tabeli sa 18 bodova. 

Ekipa će u utorak zajedno sa Adom otputovati u Antaliju gde će odraditi drugi deo priprema u sklopu kojih će odigrati i četiri prijateljske utakmice kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()