Emotivni Stojković: Bili smo bolji, nismo zaslužili da izgubimo

Mađarska je ovom pobedom skoro izvesno obezbedila prvo mesto i plasman na finalni turnir, a Srbiji preostaje "teži put"

14.10.2023. 23:24
  • Podeli:
Tan2023-10-1421541692_7 dragan stojković piksi AP PhotoDenes Erdos-652b06d676f19.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

"Bili smo bolji, ali opet, negativan rezultat. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali čestitam Mađarima na pobedi i plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posle poraza od Mađarske u Budimpešti (2:1).

"Nama ostaje da u sledećoj utakmici protiv Crne Gore rešavamo stvari", istakao je emotivni Stojković na konferenciji za medije.

Kapiten Dušan Tadić je ostao na klupi iz taktičkih razloga, daleko je važnija utakmica u utorak protiv Crne Gore, dodao je Piksi.

"Ideja je bila da igramo 4-5-1, nije bilo toliko loše, osim grešaka. U drugom poluvremenu smo se vratili na našu formaciju, stvarali smo šanse, bio je ovo dan kad lopta neće u gol. Proslavili smo njihovog golmana, mada je sjajan čuvar mreže, mislim da bi i trebalo loto da odigra", rekao je selektor i dodao: 

Foto: AP Photo/Denes Erdos

"Na kraju ništa ne zameram igračima, videćete i statistiku da smo dominirali i izgubili. Previše smo šansi promašili, i u Beogradu i ovde. Ponosan sam na njih, odigrali su pravu takmičarsku utakmicu. Sada je bitno da budemo mirni, zaboravimo ovaj meč i odigramo ovako protiv Crne Gore i pobedimo. Sve zavisi od nas", naglasio je Piksi. 

Mađarska je ovom pobedom skoro izvesno obezbedila prvo mesto i plasman na finalni turnir, a Srbiji preostaje "teži put" u predstojećim duelima sa Crnom Gorom i Bugarskom u borbi za drugo mesto.

Ranije danas Litvanija je u drugom meču grupe savladala Bugarsku u Sofiji 2:0. Na tabeli Mađari imaju 13 bodova, Srbija 10, Crna Gora osam, Litvanija pet, a Bugari dva. Srbija za tri dana dočekuje Crnu Goru na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, dok Mađarska gostuje Litvaniji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()