Engleska na Evropskom prvenstvu: Razigrani Kejn rastužio Italiju

Azuri imaju utakmicu manje i još šansi da prestignu Ukrajinu

17.10.2023. 23:08
  • Podeli:
Fudbaleri Engleske-652ef6a3b1fa4.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Engleske izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u Londonu pobedila selekciju Italije rezultatom 3:1 u grupi C kvalifikacija za EURO 2024, koji će biti održano u Nemačkoj.

Dva gola za Englesku postigao je Hari Kejn u 32. iz penala i 77. minutu, dok se jednom u strelce upisao Markus Rašford u 57. Jedini strelac za Italiju bio je Đanluka Skamaka u 15. minutu.

Ukrajina je u gostima savladala Maltu 3:1. Domaći su poveli golom Pola Mbonga u 12. minutu. Ukrajina je do trijumfa stigla pogocima Rajana Kamenzulija u 38. (autogol), Artema Dovbika u 43. i Mihaila Mudrika u 85. minutu.

Engleska je prva na tabeli sa 16 bodova iz šest utakmica, Ukrajina je druga sa 13 iz sedam mečeva. Italija je treća sa 10 iz šest utakmica, Severna Makedonija ima sedam poena, dok je Malta poslednja bez bodova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()