Englezi i Danci podelili bodove: Srbiju samo pobeda u poslednjem kolu vodi u osminu finala EP

Srbija će u trećem kolu 25. juna igrati protiv Danske, dok će se Slovenija istog dana sastati sa Engleskom

20.06.2024. 19:56
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija engleske, danske - 20 jun 2024 - foto Reuters (2)-667464cd5ae01.webp Foto: Reuters

Fudbalske selekcije Engleske i Danske odigrale su nerešeno 1:1 u okviru drugog kola C gupe evropskog prvenstva. Posle ove utakmice, kalkulacija za Srbiju je jasna, samo pobeda protiv Danaca u poslednjem kolu vodi Orlove u osminu finala.

Počelo je odlično za Englesku, Kejn je u 18. minutu doveo svoj tim u prednost posle divne akcije preko Vokera i Sake.

Pravili su Englezi mnogo problema po desnom boku u uvodnim momentima meča, ali posle gola, potpuno drugačija slika.

Danska je preuzela kontrolu nad utakmicom, mnogo više su imali loptu u nogama, bili konkretniji, a nagrada je stigla u 34. minutu. Hjomlund je raspalio po lopti, Pikford je bio nemoćan, a usledilo je veliko slavlje.

Ispostavilo se da do kraja meča nije bilo promene rezultata, ali je i te kako bilo uzbuđenja.

Foto: Reuters

Englezi su oštrije krenuli u drugom poluvremenu, Foden je pogodio stativu, a to je bila najbolja prilika u drugom delu igre.

Sautgejt je promenio kompletnu ofanzivnu liniju, umesto Fodena, Kejna i Sake, na terenu smo videli Ezea, Bouvena i Votkinsa, ali bez veće opasnosti.

Englezi su bili statični, a mogli smo da vidimo potpuni šok da je Hojberg u 83. minutu bio malo precizniji.

Foto: Reuters

Kada se sve uzme u obzir, Danska je imala više šuteva 16 naspram 12 Engleske, veći posed lopte 51 - 49 procenata i više kornera 4-2, tako da Gordi Albion može biti zadovoljan remijem.

Situacija na tabeli je jasna, Engleska je prva sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva boda, dok je Srbija poslednja sa jednim.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju imperativ pobede protiv Danske u poslednjem kolu ako žele da se plasiraju u osminu finala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()