Epilog drame u Nemačkoj: Pušteni na slobodu navijači Srbije koji su privedeni zbog tuče u Gelzenkirhenu

Oglasio se zvaničnik policije u Gelzenkirhenu Peter Bot

17.06.2024. 14:46
  • Podeli:
srbija navijaci srbije-66702fe248d5c.webp Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Sedam navijača fudbalske reprezentacije Srbije, koji su privedeni juče u Gelzenkirhenu zbog tuče sa pristalicama Engleske uoči meča dve selekcije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pušteni su na slobodu tokom noći, izjavio je visoki zvaničnik policije u Gelzenkirhenu Peter Bot, prenosi danas AP.

U saopštenju se navodi da je među privedenima bio i jedan navijač engleske reprezentacije, koji je takođe tokom noći pušten na slobodu.

Bot je naveo da je jedan navijač primljen u bolnicu sa povredom glave, ali da je na svoju odgovornost napustio bolnici i otišao je da gleda utakmicu.

Zvaničnici nemačke policije su naveli da nema informacija da li je još bilo povređenih navijača.

Bot je istakao da je lokalna policija u kontaktu sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) i da je preporučeno da se tim navijačima zabrani pristup predstojećim utakmicama na Evropskom prvenstvu.

On je saopštio da je incident u Gelzenkirhenu kratko trajao i da su generalno zadovoljni reakcijom bezbednosnih službi oko meča Srbija - Engleska (0:1), koji je okarakterisan kao utakmica visokog rizika.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()