Epilog skandaloznog poljupca: FIFA suspendovala Luisa Rubijalesa

Problemi za prvog čoveka Fudbalskog saveza Španije

26.08.2023. 16:29
  • Podeli:
luis rubiales reuters-64e9f15c83e07.webp Foto: Reuters

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales suspendovan je na 90 dana, prenosi BBC.

Rubijales je u prethodnim danima bio u centru pažnje jer je poljubio Dženi Hermoso bez njenog pristanka na dodeli nagrada španskim fudbalerkama nakon osvojenog Svetskog prvenstva.

Skandal je napokon završen i, kako prenosi BBC, njemu će biti zabranjene sve aktivnosti u vezi sa fudbalom na nacionalnom i internacionalnom nivou u periodu od 90 dana, a tu odluku je donela Disciplinska komisija FIFA-e.

U FIFA saopštenju navedeno je da Španski savez ili Rubijales ne smeju kontaktirati Hermoso ili njoj bliske ljude, jer bi to moglo imati još teže posledice po njega.

Zbog njegovog postupka, ali i manjka pokajanja, uz špansku igračicu Hermoso stalo je još 56 bivših i sadašnjih fudbalerki koje nisu želele da nastave s aktivnostima dok se Rubijales ne skloni s pozicije. 

Ova suspenzija biće barem mala nagrada, ali istraga još uvek ne prestaje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()