Esijen: Drogba i ja smo srušili predrasude o afričkim fudbalerima

Oduvek se postavljalo pitanje da li Afrikanac može da opravda sredstva koja su neophodna da bi se realizovao veliki transfer

07.01.2024. 16:05
  • Podeli:
michael essien reuters-659a9b9694877.webp Foto: Reuters

Nekadašnji reprezentativac Gane i proslavljeni fudbaler Mihael Esijen izjavio je da je fudbalska javnost veoma kasno prihvatila činjenicu da postoje izuzetni fudbaleri iz Afrike koji su vredni velikog obeštećenja.

Esijen je pred početak Kupa Afričkih nacija rekao da su njegove dobre partije, kao i herojska izdanja njegovog saigrača iz Čelsija Didijea Drogbe konačno ubedili fudbalske radnike da se odreknu predrasuda o Afrikancima.

“Oduvek se postavljalo pitanje da li Afrikanac može da opravda sredstva koja su neophodna da bi se realizovao veliki transfer. Smatram da smo Didije i ja naterali čelnike evropskih klubova da promene mišljenje i fudbalere sa našeg kontinenta tretiraju kao i bilo koje druge”, izjavio je Esijen.

Rekorderi po obeštećenju

Rekorder u pogledu obeštećenja za nekog Afrikanca jeste krilni fudbaler Nice Nikolas Pepe. Za njega je Arsenal platio Lilu 90 miliona evra, ali je on "zakazao" u Engleskoj i nije više deo projekta koji vodi Mikel Arteta.

Drugoplasiran je napadač Napolija Viktor Osimen – Lilu je pripalo gotovo 80 miliona evra prilikom tog transfera. 

Na trećoj poziciji je Kedrik Bakambu, a slede ih Alžirac Rijad Marez (72 miliona, Mančester siti) i Marokanac Ačraf Hakimi (PSŽ), od kog je Inter 2021. godine zaradio 60 miliona evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()