Everton ide u sve dublji ponor: Gubitak udvostručen svake sezone

Ovo je šesta godina za redom kako engleski premijerligaš ima problema

02.04.2024. 09:39
  • Podeli:
Everton logo-641dee209302e.webp Foto: Profimedia

Еngleski fudbalski klub Еverton prijavio je gubitak od 89,1 miliona funti za sezonu 2022/23, preneo je Bi-Bi-Si.

Ovo je šesta godina za redom kako Еverton prijavljuje gubitak, a ovogodišnji minus je više od duplo veći nego u sezoni 2021/22. koji je iznosio 44,7 miliona fiunti.

Еvertonu je u novembru oduzeto 10 bodova, a posle žalbe u februaru smanjeno je na šest, zbog kršenja finansijskih pravila Premijer lige za trogodišnji period do 2021/22.

Prema propisima o profitu i održivosti Premijer lige (PSR), klubovi smiju da prijave gubitak do 105 miliona funti za trogodišnji period, ili 35 miliona funti za jednu sezonu.

Troškovi povezani sa infrastrukturnim ulaganjima, omladinskim i ženskim timovima odbijaju se prilikom izračunavanja PSR-a.

Еverton je na 16. mestu Premijer lige sa tri boda iznad zone ispadanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()