Fabregas završio igračku karijeru: Putovanje koje nikada neću zaboraviti

Nisam tužan, jer ću krenuti novim putem, u oproštajnoj poruci napisao je španski fudbaler

02.07.2023. 10:33
  • Podeli:
Sesk Fabregas_Profimedia-64a087090ad37.webp Foto: Profimedia

Bivši španski reprezentativac Cesc Fabregas odlučio je da okonča igračku karijeruposle 20 godina bavljenja profesionalnim fudbalom. U Barseloninoj La Masiji stasao je uz Lea Mesija, ali pre ulaska u prvu postavu uzeo ga je engleski Arsenal. U Londonu je postao ključni igrač Arsena Vengera, da bi se 2011. vratio u Barselonu za 34 miliona evra.

Tri godine proveo je kod kuće, a zatim otišao nazad u London. Ovoga puta u Čelsi, sa kojim je osvojio dve Premijer lige. U poznim godinama prešao je u Monaku, a zatim i u italijanskog drugoligaša Komo u kojem je odlučio da završi karijeru. Najveće uspehe ostvario je sa reprezentacijom Španije sa kojom je bio prvak sveta i dva puta prvak Evrope.

U poruci povodom penzionisanja objavio je da ne napušta Komo, već se odmah upušta u trenerski posao:

"S velikom tugom javljam da je došlo vreme da obesim kopačke o klin. Ceniću svaki trenutak, od ranih dana u Barseloni, Arsenalu, povratka u Blaugranu, Čelsiju, Monaku i konačno Komu. Od Svetskog prvenstva, preko Evropskog prvenstva, pobeda u Engleskoj, Španiji, osvajanje evropskih trofeja... Bilo je to putovanje koje nikada neću zaboraviti. Svima koji su mi pomogli, mojim saigračima, trenerima, direktorima, predsednicima, vlasnicima, navijačima i mom agentu, celoj mojoj porodici, od roditelja do sestre, supruge i dece, koji su mi uvek davali savete i uvek bili putokaz, mojim protivnicima s kojima sam vodio velike bitke na terenu, hvala vam što me činite jačim", objavio je Ces Fabregas.

Poruka dalje glasi:

"Imam toliko neizbrisivih uspomena i stekao sam prijatelje na svom putu, vredelo bi samo zbog toga. Takođe sam naučio tri jezika i rastao i sazrevao na svojim putovanjima. Imao sam iskustva za koja nisam mislio da ću im se približiti, ni za milion godina. Ali nisam tužan, jer ću krenuti novim putem. Treniraću mladu ekipu Koma u Primaveri. Ovo je klub i projekat s kojim sam oduševljen. Ova ekipa mi je osvojila srce od prve minute, sreli smo se u savršenom trenutku moje karijere. Daću sve od sebe u novoj avanturi. Nakon 20 neverovatnih godina punih odricanja, radosti i strasti, došlo je vreme da se još jednom zahvalim i pozdravim najlepši sport na svetu. Uživao sam u svakom minutu, Cesc."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()