Farbom isprskali Mesijevu vilu na Ibici, fudbaler ih tužio: Vandali kukaju zbog visine odštete

Farbom isprskali Mesijevu luksuznu vilu na Ibici, fudbaler ih tužio

19.08.2024. 11:52
  • Podeli:
lionel leo mesi, 5 maj 2024 - profimedia (1)-66373f84dbed3.webp Foto: Profimedia

Slavni argentinski fudbaler Lionel Mesi tužio je ekološke aktiviste koji su farbom isprskali fasadu na njegovoj luksuznoj vili na Ibici.

Ekološki aktivisti kolektiva "Futuro Vegetal" isprskali su crnom i crvenom farbom fasadu Mesijeve vile na španskom ostrvu, a akcija je predstavljena kao kritika "odgovornosti bogatih" u klimatskoj krizi. Cilj je bio da skrenu pažnju na "odgovornost bogatih u klimatskoj krizi" ciljajući na "ilegalnu" vilu slavnog fudbalera.

Mesi je odlučio da ih tuži i traži odštetu od 50.000 evra zbog vandalizma i upada na njegov privatni posed.

Ogromna suma šokirala je aktiviste.

"To je boja na bazi vode, lako se pere, dovoljno je malo da protrljate. U najgorem slučaju, čak i kada biste morali da prefarbate fasadu, to ne bi košatalo 50.000 evra", rekao je predstavnik organizacije Bilo Basatera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()