FIFA objavila ime prvog fudbalera koji zbog dopinga ne ide na Mundijal

Fudbalera čeka i mogućnost suspenzije na četiri godine.

22.10.2022. 15:12
  • Podeli:
profimedia-0635338581 FIFA-1664975784473.webp Foto: Profimedia

Četiri nedelje pre početka Svetskog prvenstva, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je defanzivca Kostarike Orlanda Gala nakon što je bio pozitivan na anabolički steroid i najverovatnije će propustiti taj turnir.

Fifa je danas saopštila da je Galo "privremeno suspendovan i da je otvoren uobičajeni postupak", ali nije dala vremenski okvir za procesuiranje ovog slučaja.

Ovaj 22-godišnji fudbaler, koji trenutno igra za kostarikanski klub Eredijano, suočava se sa suspenzijom do četiri godine.

Fudbalski savez Kostarike saopštio je da je Galo bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol, a kontrola je izvršena prošlog meseca u Južnoj Koreji gde je tim igrao prijateljske utakmice.

Kostarika će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u Grupi E sa Španijom, Japanom i Nemačkom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()