FIFA pokušava da im olakša: Barselona dobija milione na ime kompenzacije

Četvorica bitnih igrača je trenutno van terena zbog povreda

17.07.2024. 12:00
  • Podeli:
barselona-65eb42056b60d.webp Foto: AP Photo/Joan Monfort

Barselonine muke sa povredama bitnih igrača ne prolaze, a agonija se nastavlja i kod novog trenera Hansija Flika.

Trenutno su na listi povređenih četvorica igrača koji zajedno prema Transfermarktu vrede 310 miliona evra.

Još od prošlog novembra je povređen vezista i, prema glasanju za Zlatnu loptu, najbolji mladi igrač sveta za 2022. godinu Gavi, koji bi trebalo da se vrati u puni trenažni proces tokom avgusta. Franki De Jong je preskočio EURO i uskoro bi trebalo da bude u pogonu.

Dva velika reprezentativna takmičenja odigrana ovog leta donela su nove probleme i dve nove povrede za Barselonu.

Povredio se Pedri, a 24 sata kasnije je štoper Ronald Arauho u pobedi svog Urugvaja nakon jedanaesteraca protiv Brazila u četvrtfinalu Kopa Amerike doživeo povredu tetive kolena i neće ga biti na terenu do oktobra.

Barsa se ovim suočila sa teškom situacijom, a FIFA će pružiti finansijsku kompenzaciju za to, budući da su se povredili na takmičenjima pod njihovom ingerencijom.

Maksimalna naknada može dostići 20.548 evra po danu. Očekivane odštete, s obzirom na trajanje povreda, su 2,5 miliona evra za Arauha i 700.000 evra za Pedrija.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()