FIFA predstavila novu platformu: Imena klubova koji imaju zabrane biće javna

Svakog ponedeljka u 12 časova izlazi ažurirana lista

12.01.2024. 15:50
  • Podeli:
profimedia-0784630141 fifa logo-6496a32a3a886.webp Foto: Profimedia

FIFA je odlučila da napravi platformu preko koje će u realnom vremenu objavljivati imena klubova koji se ne pridržavaju međunarodnih propisa o transferima i kojima je stupila zabrana registracije igrača. 

U tom procesu trenutno su četiri španska tima koja su se našla na crnoj listi: Santa Tereza, El Ehido 2012, San Roke de Lepe i Real Union.

Razmatra se oko 50 timova. Nema ih sumnjivih prvoligaša, ali se, na primer, pojavljuje Boavista, iz prve lige Portugala, a ima italijanskih timova koji nisu u Seriji A, ali su bili, poput Fođe i Kjevo Verone.

Južna Amerika najkritičnija

Konfederacija koja se najviše ističe je južnoamerička. U Argentini su sprečeni da potpišu zajedničke igrače: Independijente, San Lorenco, Banfild i Union; u Ekvadoru, dva njegova velika kluba, Emelek i Liga de Kito; u Paragvaju, još jedan od važnih klubova - Olimpija.

"FIFA predstavlja digitalnu platformu koja nudi informacije o klubovima kojima je zabranjeno da registruju nove igrače. Ovaj resurs je deo napora entiteta da promoviše transparentnost i pruži sve informacije u vezi sa aktivnostima svojih pravosudnih organa", kažu iz organizacije. 

Svakog ponedeljka u 12 časova lista će biti ažurirana sa imenima klubova koji ulaze i onima koji napuštaju crnu listu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()