FIFA rang lista: Srbiji niko nije ni blizu iz grupe kvalifikacija za EP

Prvo mesto i dalje drži selekcija Argentine

29.06.2023. 12:19
  • Podeli:
Fudbaleri Srbije_FSS-649166289fc6f.webp Foto: FS Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 25. mesto na najnovijoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koja je objavljena ove nedelje.

Orlovi imaju 1.539,03 boda. Selekcija Srbije je u odnosu na prethodnu listu izgubila 2,49 bodova, ali je zadržala 25. poziciju.

Prvo mesto na rang listi FIFA i dalje drži selekcija Argentine, koji je sakupila 1.843,73 boda. Na drugoj poziciji je Francuska, a treća je reprezentacija Brazila. Engleska je na četvrtoj poziciji, Belgija je peta, a Hrvatska je na šestom mestu. 

U Top 10 nalaze se još Holandija, Italija, Portugalija i Španija.

Što se tiče rivala Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, reprezentacija Mađarske je 36. selekcija sveta, dok je Crna Gora na 71. poziciji. Bugarska je na 77. mestu, dok je Litvanija 145. reprezentacija na rang listi FIFA.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()