FIFA za kraj godine: Srbija stagnira, Belgija dominira

Prvi tim koji je napravio pomak na listi je ekipa SAD koja je dospela na 11 mesto

23.12.2021. 15:21
  • Podeli:
profimedia-0635338581 FIFA-1664975784473.webp Foto: Profimedia

FIFA je obajavila rang listu fudbalskih reprezenatacija za kraj 2021.godine. Nacionalni tim Srbije je na 23. mestu, istom na kom je bila i ranije. Tim koji sa klupe predvodi selektor Dragan Stojković Piksi ima 1.547 boda, što je 321 bod manje od lidera na tabeli. 

U Top 10 nema promena. Prvu poziciju za kraj kalendarske godine, četvrti put za redom, drži selekcija Belgije sa 1.828 boda. Sledi je, na drugom mestu, nacionalni tim Brazila, treća je Francuska, četvrta Engleska, a peta Argentina.  Aktuelni prvak Evrope Italija je šesta, Španija sedma, zatim slede Portugal, Danska i Holandija. 

Prvi tim koji je napravio pomak na listi je ekipa Sjedinjenih Američkih Država koja se popela na 11 mesto

Iz našeg regiona najbolje plasiran tim je reprezentacija Hrvatske na 15. mestu sa 1.620,74 bodova.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()