FIFA lista: Srbija bez promene, Hrvati ispali iz top 10

"Orlovi" stagniraju kada je u pitanju lista najboljih selekcija na svetu

18.07.2024. 11:15
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija srbije, orlovi, fudbaleri srbije, srbija - 20 jun 2024 - foto Reuters (3)-66748c86a8688.webp Foto: Reuters

Na najnovijoj listi Svetske fudbalske federacije nije bilo promena u vrhu.  Naime, Argentina se učvrstila na čelu najboljih reprezentacija sveta posle osvajanja drugog uzastopnog pehara Kopa Amerika.

Nije bilo promene ni na drugom mestu - tamo je i dalje Francuska uprkos eliminaciji u polufinalu EURO od Španije.

Tek je na trećem mestu novi evropski prvak Španija, koja je napredovala najviše u odnosu na prethodnu listu od ekipa iz "gornjeg doma", čak pet mesta, zahvaljujući, naravno, dominaciji na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj.

Napredak je zabeležila i Engleska, za jedno mesto, pa je sada četvrta, Brazil je pao na peto mesto, a na šestom je Belgija, koja je ispala iz top 3 reprezentacija sveta.

Belgijanci su pali za tri pozicije u odnosu na prethodnu listu.

Iz najboljih deset ispali su posle dužeg vremena Hrvati, koji su 12. nakon pada za tri mesta, dok su na mestu iza Nemci.

Poredak reprezentacija na FIFA listi
1. Argentina
2. Francuska
3. Španija
4. Engleska
5. Brazil
6. Belgija
7. Holandija
8. Portugal
9. Kolumbija
10. Italija

Švajcaraska je jedna od reprezentacija koja je najviše napredovala, sa 19. mesta popeli su se na 15, a veliki pad doživela je i selekcija SAD - za čak pet mesta.

Reprezentacija Srbije nije napravila pomak ni gore ni dole na novoj listi - i dalje je 32. reprezentacija sveta. Ispred su Mađarska, Vels, Švedska, poljska, Ekvador...

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()