Filipović ispred Sudijske komisije FSS: Mitić nije oštetio Partizan

Mi možda da grešimo nekada u izboru sudija, ali odbijam da postoji ikakva naša tendencija da se neko ošteti od 1. kola, rekao je Filipović

01.08.2023. 15:53
  • Podeli:
FSS logo-646ca1ad2905c.webp Foto: FSS

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dejan Filipović izjavio je da glavni arbitar utakmice 1. kola Superlige Srbije između TSC-a i Partizana Milan Mitić nije oštetio crno-bele na ovom meču.

Utakmica između TSC-a i Partizana odigrana je pre dva dana u Bačkoj Topoli, a završena je bez pobednika, 3:3. Klub iz Humske se po završetku meča oglasio saopštenjem u kojem je izneo tvrdnje da je Mitić tendeciozno sudio protiv Partizana i da je oštetio "crno-bele".

Filipović je na današnjoj konferenciji za medije u Staroj Pazovi analizirao sporne situacije sa meča u Bačkoj Topoli i istakao da nije bilo namere da se ošteti bilo koji klub.

Filipović je naveo da je Mitić u 33. minutu propustio da dosudi prekršaj za Partizan na ivici šesnaesterca i da dodeli žuti karton Stojiću. On je istakao da je jedanaesterac bio očigledan u nadoknadi prvog poluvremena za TSC.

Filipović je ocenio da je TSC oštećen, pošto u 54. minutu nije trebalo da bude dosuđen penal za Partizan.

"Da je ovde doneta tačna odluka, iako bi bila protiv Partizana, možda svega onoga do kraja ne bi bilo. Ovde nije penal. Gol igrača Partizana Mihajla Ilića u drugom poluvremenu opravdano je poništen, jer je Aleksandar Šćekić bio u ofsajdu i onemogućio je dvojicu igrača TSC-a da reaguju. Blok nije dozvoljen u fudbalu", istakao je Filipović.

Predsednik Sudijske komisije FSS je naveo da sudija Mitić nije pogrešio kada je svirao drugi penal za TSC, kao i da nije bilo ničeg spornog kod trećeg gola domaćina, koji je postignut u 96. minutu.

"Mi možda da grešimo nekada u izboru sudija, ali odbijam da postoji ikakva naša tendencija da se neko ošteti od 1. kola. Ostavljam vama da zaključite da li je sudija bio tendenciozan i da li je grešio na štetu jednog ili drugog tima. Smatramo da sudija nije imao svoj dan, ali je prošle sezone izneo veliki deo prvenstva. Ne postoji nikakva tendencija i 'navlačenja' za nekog", naveo je Filipović.

Na pitanje da li bi ponovo odredio Mitića da sudi utakmicu Partizana i TSC-a, Filipović je odgovorio odrično.

"Svi koji rade u fudbalu, greše. Pričao sam o greškama sudija, ali ja preuzimam odgovornost, kao što je to slučaj i sa šefom stručnog štaba. Mitić nema lošu istoriju sudijskih odluka sa Partizanom", istakao je, između ostalog, Filipović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()