Firmino otkrio detalje odnosa Slaha i Manea: Moja dužnost je bila da gasim požar

Viđao sam iz prve ruke te poglede, grimase, govor tela, posvetio je Brazilac bivšim saigračima deo u svojoj autobiografiji

10.11.2023. 08:49
  • Podeli:
Roberto Firmino_Al-Ahli-64d724393044b.webp Foto: Roberto Firmino_Al-Ahli

Roberto Firmino je nedavno, nakon osam godina i osvojenih svih pehara koji se osvojiti mogu, napustio Liverpul. Brazilac se sa "Etihada" preselio i Saudijsku Arabiju gde je obukao dres Al Ahlila, ali je istovremeno objavio i svoju autobiografiju pod nazovom "Si Senor: My Liverpool Years".

Otvorio je Firmino dušu i objavio svoj odnos sa Mohamedom Salahom i Sadijom Maneom. Na tim relacijama nije bilo uvek idealno.

Posebno se osvrnuo na jednu utakmicu kada i defnitivno postalo jasno da su Salah i Mane u sukobu. Bilo je to na utakmici protiv Brnleja koju je Liverpul dobio sa 3:0, a meč je obeležila svađa dvojice pomenutih igrača. 

“Poznavao sam ih dobro, možda bolje nego bilo ko drugi. Ja sam bio sa njima na terenu, uvek između njih dvojice. Viđao sam iz prve ruke te poglede, grimase, govor tela, nezadovoljstvo kada je jedan bio ljut na drugog. Mogao sam da osetim sve to. Ja sam bio veza u igri, vatrogasac u tim trenucima. Za javnost je to bila prva svađa Sadija i Moa, prva i poslednja. Ali ja sam znao da se odnosi netrpeljivosti kuvaju još iz sezone 2018/2019. Moja dužnost je bila da gasim požar, da bacam vodu, nikad benzin. Obično bi sve brzo prošlo, na sledećoj utakmici bi se normalno dodavali, zajedno bismo slavili… Ovog puta, maske su pale", napisao je Firmino.

Kada su odlazili u svlačionicu, kamere su snimile raspoloženje na njihovim licima.

“Dok smo izlazili raspoloženje je bilo loše. Nije bilo one radosti zbog pobede, četvrte u četiri premijerligaške utakmice. I ja tako idem, opet među njih dvojicom. Iza Salaha, ispred Manea, a kamera zuri u nas. Kad sam je vidio, nisam mogao da prestanem da se smejem. Napravi sam tu grimasu, kao da sam htio da kažem: "Jeste li videli to? Ova dvojica se dokačiše. Ali ne brinite, nije to ništa". Nije bilo smešno. Potencijalno je moglo da nam stvori i probleme. Ali ironija u tom izrazu je govorila da znam da se neće desiti ništa previše ozbiljno. Možda su šef i drugi bili zabrinuti. Ja nisam. I mislim da su se navijači Liverpula, kad su videli tu moju facu, dobro nasmejali.”

Iskusni napadač je potvrdio kako njih Salah i Mane nisu bili prijatelji, čak su retko i pričali.

“Nikada nisu bili najbolji prijatelji. Svaki se držao za sebe. Retko su govorili, možda je je sve to imalo veze sa rivalstvom Egipta i Senegala. Zaista ne znam. Ali nikada nisu prekinuli veze. Uvek su se ponašali kao najveći profesionalci".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()