FS Španije pokrenuo postupak: Belingemu preti suspenzija

Igrač Real Madrida, navodno, uvredio zemljaka

15.02.2024. 15:32
  • Podeli:
Belingem Jude Džud-650b3e4012271.webp Foto: TANJUG

Španski fudbalski savez (RFEF) sprovodi istragu zbog, navodnog, uvredljivog komentara koji je Džud Belingem uputio tokom meča Mejsonu Grinvidu, prenosi “The Athletic”.

Takmičarski komitet pokrenuo je istragu zbog komentara tokom meča La Lige između Hetafea i Real Madrida, kada je Belingem navodno nazvao Mejsona Grinvuda silovateljem (Englez je bio optužen za silovanje svoje devojke, ali su iste optužbe povučene).

Video samog incidenta, koji se dogodio posle starta Belingema nad Grinvudom, sa TV prenosa samog meča je naširoko cirkulisao društvenim medijima, a shodno tome La Liga je unajmila eksperta u čitanju sa usana da istraži kompletnu situaciju posle uložene žalbe od strane Hetafea.

Za sve incidenta se angažuje istražni sudija koji će prikupiti relevantne infromacije, a potom doneti konačnu presudu u roku od pet nedelja. Klub igrača za kog se donese presuda će dobiti rok od 10 radnih dana da uloži prigovor na odluku sudije.

Ukoliko Belingem bude pravosnažno osuđen za gore pomenuti incident, propisi španskog Saveza jasno kažu koja je kazna: 

"Povrediti, uvrediti, pretiti ili isprovocirati, sve dok se ne napravi neki teži prekršaj, igrač će biti kažnjen suspenzijom od jedne do tri utakmice ili maksimalno na mesec dana".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()