FSS ukinuo odluke kojima je suspendovao FK Kolubara: Superliga može da počne

Preokret kakav niko nije očekivao

27.07.2023. 10:04
  • Podeli:
FSS logo-646ca1ad2905c.webp Foto: FSS

Sezona u fudbalskom prvenstvu Srbije nije počela, ali prva afera dobija svoj epilog. "Slučaj Kolubara", koji je stigao do Suda za sportsku arbitražu, okončan je totalnim rušenjem autoriteta Fudbalskog saveza Srbije, pa već poremećen raspored Superliga Srbije može da se aktivira. 

Naime, Disciplinska i Etička komisija FSS sastala se po hitnom postupku, kako bi preispitala svoje ranije donete odluke o izbacivanju FK Kolubara iz Superlige, zbog čega je početak takmičenja pomeren za sedam dana. Sve se to dogodilo jer se advokatski tim Rudara iz Lazarevca žalio sudu u Lozani, jer se nije složio da dva puta bude sankcionisan za isto delo ili da bude izbačen jer nema zaposlenog sekretara.

Članovi Disiplinske i Etičke komisije FSS povukli su neočekivani potez – obustavili su disciplinski proces protiv Kolubare. 

Na sednici su donete tri odluke:

  1. OBUSTAVLJA se disciplinski postupak protiv FK Kolubara pokrenut 24. 7. 2023, a po prijavi Disciplinskog inspektora.
  2. STAVLJA SE VAN SNAGE odluka Disciplinske i Etičke komisije FSS od 24. 07. 2023. godine.
  3. UKIDAJU se sve do sada sprovedene pravne radnje po osnovu odluke Disciplinske i Etičke komisije FSS od 24. 07. 2023.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()