FSS, Zvezda i Partizan odali poslednju počast legendarnom Peleu

Pele je imao samo reči hvale za Dragana Džajića i oslovljavao ga je kao fudbalera svetske klase, sećaju se crveno-beli

29.12.2022. 21:09
  • Podeli:
pele_AP Photo_Alexander Zemlianichenko_Tanjug-638792e57c100.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Tanjug

Fudbalski savez Srbije (FSS), FK Crvena zvezda i FK Partizan oprostili su se od čuvenog brazilskog fudbalera Pelea, koji je preminuo u 82. godini.

"Tužan dan za fudbal. U 82. godini preminuo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Poslednji pozdrav", objavljeno je na Instagram profilu FSS.

Zvezda se takođe oglasila na Instagramu konstatacijom da je fudbal izgubio svog kralja.

"Ljubitelji fudbala sa prostora stare Jugoslavije imali su priliku da vide majstorije čuvenog Pelea 10. septembra 1969. godine kada se Zvezda sastala sa ekipom Santosa. Naši fudbaleri su sjajno igrali i uspešno paroirali tada najboljem timu na svetu, a Pele je bio oduševljen gostoprimstvom i igrom Zvezdinog tima. Pele je imao samo reči hvale za treću Zvezdinu zvezdu Dragana Džajića i oslovljavao ga je kao fudbalera svetske klase. Legendarni brazilski fudbaler nikada neće biti zaboravljen, a o njegovim majstorijama će se još dugo pričati među ljubiteljima fudbala", naveli su iz Zvezde.

Partizan se od Pelea oprostio na Tviteru.

"Napustio nas je čuveni Edson Arantes do Nasimento. Čuveni Pele umro je u 82. godini života", naveli su crno-beli.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()