Fudbal se igra u Ukrajini uprkos ratu: Utakmica trajala 280 minuta

Nova pravila svela rizik na minimum i dala neograničeno trajanje

09.11.2023. 14:36
  • Podeli:
fudbal, lopta, teren pixabay-6508b02f1c848.webp Foto: Pixabay

U Ukrajini se igra fudbal iako bukti rat godinu i po dana. Okolnosti u kojima se Liga odvija i način na koji se utakmice igraju nimalo nije prijatan, ali su svi u klubovima navikli na realnost i svako kolo može da iskrnsne nešto novo.

Koliko je sve nepredvidivo govore činjenice sa poslednje utakmice prvoligaša Dnjipra i Oleksandrije. Meč je ušao u istoriju fudbala jer se igrao najduži duel u istoriji, koji je trajao 280 minuta. 

Lopta je sa centra krenula u 17 časova po lokalnom vremenu, a utakmica se završila nešto pre 22:00, što znači da je trajala gotovo 280 minuta. Razlog za ovu minutažu su sirene upozorenja za vazdušnu opasnost koje su prekidale utakmicu. 

FS Ukrajine je uveo protokol po kom u vreme vazdušne opasnosti svi akteri mečeva moraju odmah da se upute u najbliže sklonište.

Na kraju je Dnjipro pobedio 1:0, a jedini gol postigao je Aleksandar Filipov u 34. minutu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()